EVAP

Ovlaživač za centralne vazdušne sisteme sa rekuperacijom toplote

Informacije o proizvodu

Optimalna relativna vlažnost vazduha je važan faktor za ugodnu unutrašnju klimu. Brink Climate Systems sprečava da vazduh u zatvorenom postane previše suv uz pomoć sistema EVAP. Ako relativna vlažnost padne ispod 40%, korisnik može osetiti fizičku nelagodu poput suvih usana i očiju, a ponekad čak i svraba kože. Tokom hladnijih perioda, EVAP obezbeđuje optimalnu relativnu vlažnost u kući.

Praksa pokazuje da je kontrola relativne vlažnosti u domovima nezgodna. Mnoga rešenja na tržištu su skupa i ne pružaju uvek ono što proizvođač obećava. EVAP nudi sistemski modul koji obezbeđuje optimalnu vlažnosti ujedno je cenovno pristupačan.

EVAP će sprečiti sve neugodnosti povezane sa vlagom. Uređaj je siguran, energetski efikasan i radi na osnovu prirodnog procesa isparavanja vode (adijabatski). Suv vazduh struji kroz saćasti uložak sa vlažnim površinama, usled čega se povećava relativna vlažnost. Ugrađeni električni grejač povećava kapacitet vlaženja vazduha, ali samo onda kada je potrebno. Sam process vlaženja je veoma efikasan i sa malim utroškom energije. Ovlaživač radi potpuno automatski i veoma tiho. Kontrola rada se može vršiti preko opcionog bežičnog kontrolera.

EVAP se postavlja nakon ventilacionog uređaja (rekuperatora), u kanal koji dovodi svež ventilacioni vazduh u dom. Povezan je na vodovodni i kanalizacioni sistem. Ovo drugo je neophodno zbog bakterijskih filtera u modulu koji osiguravaju da nijedna bakterija iz vodovoda ne završi u vazduhu. Ovi filteri se redovno peru automatski, a pored toga, moraju se menjati jednom godišnje. Povratno ispiranje ide pravo u kanalizaciju. Nepovratni ventil sprečava protok vode iz uređaja u glavnu mrežu. Nakon ugradnje, aparat radi potpuno automatski kako bi osigurao ugodno unutrašnje okruženje.

Tehničke karakteristike uređaja:

Maksimalni kapacitet

vlaženja

0 … 4 l/h

Potrošnja energije

max 800 W

Potrošnja vode

max 5 l/h

Potreban pritisak vode

min 1,5 bar

Odvod kondenzata

PVC crevo 15 mm

Priključak vazduha

Ø150 – Ø200 mm

Protok vazduha

max 600 m3/h

Pitanja o proizvodu (EVAP - Ovlaživač za centralne vazdušne sisteme sa rekuperacijom toplote)

Postavite nam pitanje

Naš tim će Vas uskoro kontaktirati.
Loading...